Meinaatteko te nyt sitten muuttaa sinne?

Ihmisten suhtautuminen pientilan ostoon on ollut kolmijakoista. On ne tyypit, joiden mielestä homma kuulostaa aivan ihanalta ja upealta. Sitten on ne tyypit jotka eivät laisinkaan ymmärrä: Eihän tuossa ole mitään järkeä, menee kaikki aika ja remppaaminenhan on kamalaa! Ja aina on ne tyypit, joita ei vaan kiinnosta.

Käsitykset ja arvostus vanhoja taloja kohtaan vaihtelee suuresti. Jonkun mielestä täysin asuin- ja korjauskelvoton rötiskö on toisesta muuttamista vaille valmis koti (kunhan hiirenkakat on lakaistu pois). Itse vanhoihin taloihin hurahtaneet ymmärtävät tietenkin täysin! Jos tätä blogia luet, olet ehkä yksi heistä, joita vanhat talot ja niiden tarinat vetävät puoleensa. Ja joita omin käsin tekeminen kiinnostaa.

Useimmat ihmettelee, että mitä te sitten teette sillä: meinaatteko nyt muuttaa sinne? Ei olla muuttamassa. Haluamme asua kotona, jonka olemme yli 10 vuoden aikana rakentaneet toisaalle. Mutta mitä me sitten tehdään tällä? Sitä mietittiin (ehkä pari minuuttia) ennen tarjouksen tekemistä. Ja todettiin, ettei meidän tarvitse tietää, mitä tästä tulee. Ainakin vapaa-aikansa saa kulumaan, joten kai se on sitten vapaa-ajan asunto.

Kieltämättä itsellekin tuli hieman yllätyksenä, että hankittiin tila. Tai ehkei kuitenkaan. Ollaan vuosien ajan käyty katsomassa erilaisia kohteita: 1800-luvun kartanoa, vanhaa maatilaa järven rannalla, teollisuustiloja ja loma-asuntoa ulkomailla. Ollaan etsitty jotain - ja nyt se jotain löytyi! Silloin on toimittava, ei auta vitkastella.Kommentit

  1. Tuttu juttu. Meiltäkin kysytään jatkuvasti, että ollaanko muuttamassa Mäkituvallemme. Osa porukoista olettaa meidän jo siellä asuvan pysyvästi ja on hämmästynyt, että kaupunkiasunto on vielä myymättä. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä?

    VastaaPoista
  2. Joo, eihän sitä tiedäkään, ja on ainakin ajatuksen tasolla hauskaa leikitellä, millaista olisi sinne muuttaa pysyvästi. Mutta se, miksi ihmiset tuosta muuttamisesta kyselevät, johtuu varmaan siitä, että kyseessä on talo eikä mökki; mökin ostajilta tuskin kysellään aikeista muuttaa mökille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti